STRAVA I UŽAS U BEOGRADU: Otac monstrum osam godina držao kćerku u kadi i izgladnjivao je

0
296
blank
Ilustracija

Pravi horor odvijao se iza zatvorenih vrata stana u beogradskom naselju Mirijevo, gdje je Uroš P. (37) godinama zlostavljao svoju nevjenčanu suprugu I. L. (45), dok je osmogodišnju kćerku držao je godinama zatočenu i izgladnjivao je.

Ništa se to ne bi znalo da I. L. nije uspjela pobjeći iz stana 19. marta, sva krvava i prebijena stigla do policije, gdje je prijavila partnera za nasilje, kao i da kćerku drži zatočenu u stanu.

Osmogodišnju djevojčicu policija je pronašla u vrlo teškom stanju. Bila je dehidrirana, zapuštena i izgladnjela.

“Kada su joj ljekari dali hranu, izgledalo je kao da nije jela mjesecima. Da je ostala u stanu još pet dana, pitanje je da li bi preživjela”, rekao je izvor Blica.

Žena je imala slomljen nos i vidljive povrede od premlaćivanja po tijelu. Kazala je da je dijete zatočeno u stanu od rođenja, ali ona mu nije majka, nego prijašnja partnerica Uroša P.

“Vidjela sam policiju i hitnu pomoć. Kad su policajke iznijele dijete, vidjela sam da je djevojčica sklupčana u rukama jedne policajke i da na sebi ima ružičastu jaknu, nešto je plakala. Mislila sam da je beba, bila sam u šoku kad su mi rekli da ima osam godina”, ispričala je jedna stanarka zgrade za Nova.rs.

Dodala je da su se iz stana povremeno čuli čudni zvuci i plač.

“Čuli smo zapomaganje djeteta kroz prozor kupatila jer je on držao zatočenu u kadi”, govore komšije.

Tvrde kako su u protekle tri godine sve su prijavljivali, ali policija nije dolazila.

Nakon svega za Urošem P. policija je raspisala potjernicu.

Izvor: Blic.rs/Nova.rs