Tadić napisao Direktoru kancelarije za Kosovo da “uključi mozak” i ne ostane zabilježen kao “gluperda”

0
1298
blank
Foto: N1/Kancelarija za Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Petar Petković, pokušao je da odbrani politiku Vlade i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom rasprave sa bivšim predsjednikom te države Borisom Tadićem, međutim, napravio je gaf kad je napisao da je postavljena granica na Jarinju i Brnjaku.

Petković je jučer izjavio da je pitanjem Međunarodnom sudu pravde, Vuk Jeremić, bivši ministar vansjkih poslova Srbije, zacementirao nezavisnost Kosova.

“To, s pravom, ne kaže nijedna zemlja koja nije priznala nezavisnost Kosova, a deceniju govore predstavnici Srbije, odnosno Vučićevog režima! Baš kao i Tači i Kurti. Ne samo zbog decenije ovih laži, već i zbog kršenja Ustava, svako ko ovo izjavljuje ispred države Srbije bi morao da odgovara i pred zakonom. I vrijeme je da ovakva lupetanja, kojima se i urušavaju najviši nacionalni interesi naše države, počnu da se rješavaju“, napisao je Tadić na Twitteru.

Potom se oglasio Petković, koji je optužio Tadića da je postavio granicu na Kosovu, čime je odstupio od zvanične politike Srbije koja ne priznaje pomenutu granicu, već dijelove oko Jarinja i Brnjaka naziva administrativnim prijelazima.

“Propali političar koji je postavio granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, sad bi da pere biografiju, ali ne vredi! Na njegove sporazume se Кurti danas poziva i od toga neće moći da pobjegne, kao što je bježao u Rumuniju 2008. godine”, napisao je, između ostalog Petković.

Nije se dugo čekalo na Tadićev odgovor.

“Upravo ste demantovali Vučića koji je i sam na konferenciji za medije sa Stoltenbergom rekao da je to za Srbiju administrativna linija. Nazivanjem te linije granicom, vršite krivično djelo kršenja Ustava, podrivate zarad propagande nacionalne interese i direktno radite u korist Tačija i Kurtija”, napisao mu je Tadić, dok je Petković pokušavao da sve obrazloži time da se, kako navodi, Kurti poziva na odluke iz 2010. godine.

Na kraju, Tadić ga je posavjetovao da “uključi mozak”.

“Sljedeći put kada se obratite ovim povodom, bilo bi i za zemlju i za Vas korisno da uključite mozak, a ne da dovodite u pitanje integritet Srbije, a lično ostanete zabilježeni ne samo kao stranački preletač, već i kao gluperda koja zarad propagande vrši krivično djelo”, napisao je Tadić.

Izvor: Nova.rs