“To što Vulin nosi nije uniforma… Neki njegov stajling”

0
1389
blank
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

Predsjednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da odjeća koju nosi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije vojna uniforma.

“Koliko znam, to što ministar Vulin nosi kao uniformu ne prepoznaje nijedan propis u Vojsci Srbije. Dakle, ja ne bih uopšte rekao da on nosi vojnu uniformu. On nosi neku odjeću crne boje, na kojoj ima oznake Ministarstva odbrane”, rekao je Antić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Prema njegovim riječima, nošenje i upotreba uniformi u Vojsci Srbije propisani su pravilnikom koji precizira u kom slučaju ministar i predsjednik mogu da nose ratnu uniformu.

“Uniforma koju bi ministar mogao da nosi prilikom pojsete vojnim jedinicama, terenskim vežbama je uniforma M10, maskirna, sa digitalnom šarom”, precizirao je Antić.

Kako je kazao, ministar ili predsjednik uz uniformu obavezno bi trebalo da nose kapu, te da se pri raportu u jedinicama strogo pridržavaju strojevih pravila koja znače da ministar mora da ima kapu i da otpozdravi oficiru koji je njega pozdravio.

“To nije uniforma, to je neki stajling koji je samo njemu znan, a koji očigledno šteti ugledu vojske zato što vidim da svima to smeta. Mislim da je to proizvod dodvoravanja pojedinih ljudi iz vojske njemu, jer znaju da on uniformu voli još kad je bio šef kancelarije za Kosovo i Metohiju”, kazao je Antić.

Podsećamo, ministar odbrane dok je bio direktor Kancelarije za KiM često je nosio crnu košulju kratkih rukava na kojoj je na lijevom ramenu imao srpsku trobojku sa dvoglavim orlom, a na desnom čičkom zakačen natpis “Kancelarija za KiM”.