U Srbiji počele blokade puteva: Haos u Novom Sadu, privođenje u Čačku

0
1667
blank
Foto: Nova.rs

Građani Novog Sada blokirali su most Duga u tom gradu, a u jednom trenutku došlo je do sukoba policije sa aktivistima. Sukob je izbio kada je policija pokušala da pomeri demonstrante na jednu stranu mosta, kako bi napravila prolaz automobilima – da prođu most.

Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao  demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu, javlja reporterka N1.

Aktivista Brajan Brković izjavio je za N1 da je sedam ili osam aktivista privedeno u Novom Sadu na protestu prilikom sukoba tokom blokade mosta Duga, među kojima je i jedan od organizatora protesta Miran Pogačar, kao i da je načelnik novosadske policije dao naređenje da se ovaj protest “razbije“.

Građani viču “Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju “Srbija nije na prodaju“.

blank
Foto: N1

Tu su aktivisti brojnih novosadskih organizacija i veliki broj građana, veliki broj mladih ljudi, navodi reporterka N1.

Građani su blokirali saobraćaj i u Preljini, kao i u velikom dijelu zemlje, a, iako je bilo nekoliko privođenja na informativni razgovor, situacija je za sada mirna, sukoba sa policijom nije bilo. Nekoliko autobusa sa pripadnicima SNS ispraćeno zvižducima za Beograd.

Situacija je uglavnom mirna, kako javlja reporter N1, mada je policija pre desetak minuta odvela jednog od učesnika.

U Preljini je blokirana Ibarska magistrala između kružnog toka za skretanje ka auto-putu i Čačku, kolone su u oba pravca.

Ranije je autobus u kome su se najverovatnije nalazile pristalice SNS, kako je javio reporter N1, koje su krenule za Beograd, grupa demonstranata pokušala da spriječi.

blank
Foto: N1

Izvor: N1