Uhapšen direktor osnovne škole u Bujanovcu: Primio mito od 2.400 EUR

0
286
blank
Ilustracija: Shutterstock

U nastavku borbe protiv korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. C. (1972), odgovorno lice Osnovne škole “Bora Stanković” iz Klenike, Opština Bujanovac u Srbiji, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo primanje mita.

On se sumnjiči da je od augusta 2022. godine, kako prenose “Blic“, u više navrata od odgovornog lica jedne firme koja se bavi isporukom ogrijevnog drveta tražio, kao i da je danas primio 2.400 eura, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smio da izvrši, odnosno da povuče tužbu koju je u aprilu ove godine podnio Privrednom sudu protiv te firme, na ime kašnjenja i neadekvatne isporuke ogrijevnog drveta, a po ugovoru o isporuci drveta koji je firma 2022. godine zaključila sa školom.

Kako se sumnja, S. C. je od odgovornog lica firme koje se bavi isporukom drveta zahtijevao dostavljanje šest otpremnica, bez upisanog datuma i količina, kako bi u službenim evidencijama navedene škole retroaktivno evidentirao da je isporučena količna ogrijevnog drveta koja je nedostajala, a koju zapravo ta firma stvarno nije isporučila, čime bi se stekli uslovi za povlačenje tužbe pred nadležnim sudom.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla 2.400 eura, kao i otpremnice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.