Uhapšen državljanin Srbije: Nudio mladićima rad na baušteli u Njemačkoj, pa ih tukao

0
1083
blank

Državljanin Srbije Ljubiša N. (42) optužen je u Njemačkoj da je namamio mladiće i uz prijetnje ih primoravao da mu čiste stan.

On im je obećavao poslove, ali ih je zapravo držao kao robove, te ih je tjerao da pljačkaju za njega.

Kako prenosi portal Rbb24.de, pomenuti Ljubiša N. tereti se za trgovinu ljudima, zlostavljanje, krađu i iznudu. Njemu je prije nekoliko dana počelo suđenje u Potsdamu.

Ljubiša N. optužen je da je u svom stanu držao dvojicu mladića. Kako je rekao javni tužilac Jens Abisch, on je preko posrednika kontaktirao mladiće i ponudio im posao na njemačkim gradilištima.

Rekao im je da mogu da zarade 1.500 eura i da imaju obezbjeđen stan. Mladiće je u junu 2019. godine navodno pokupio na autobuskoj stanici u Berlinu.

Međutim, umjesto na gradilištu, mladići su se našli u njegovom stanu u Stendalu. Navodno, oni taj stan nisu mogli da napuste nekoliko sedmica.

“Morali su besplatno dva puta dnevno da čiste stan, a spavali su u baraci. Oduzeti su im mobilni telefoni i pasoši i nisu smjeli da izlaze napolje. Okrivljeni ih je udario pesnicom po potiljku i u lice. Priča se da im je pretio da će im rasporiti stomake. Optuženi je iskoristio njihovu nemoć, to što su se nalazili u stranoj zemlji”, prenosi portal riječi tužioca.

U optužnici protiv Ljubiše N. navodi se i da je on živio luksuzno, iako njegov advokat tvrdi da se izdržavao od socijalne pomoći.

“On je čak 26 puta uhvaćen kako vozi bez dozvole. U čak 14 navrata, za volanom luksuznih vozila registrovanih na ime Ljubiše N. bili su drugi muškarci, koji takođe nisu imali dozvole”, prenose mediji.

Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od 10 godina.