Užas u Pančevu: Maloljetnik pretukao i silovao svoju baku, prijeti mu duga robija

0
442
blank
Foto: Pixabay

Maloljetni D. P. (17) pretukao je i silovao svoju baku S. P. (71) koja ga čuva. Kako navodi Telegraf napad se dogodio tokom proteklog vikenda u Pančevu, a maloljetnog unuka je baka sama prijavila policiji.

D. P. se trenutno nalazi u pritvoru.

Baka je došla u kuću u kojoj se dogodila ova strahota kako bi čuvala svoj tri maloljetna unuka jer ih je, kako se navodi, majka ostavila, a otac umro.

Da ona nije preuzela starateljstvo nad njima, dječaci bi završili u Domu za nezbrinutu djecu.

Nasilje nad njom je počinio najstariji unuk. Kada je baka odbila da uradi to što je tražio od nje, on ju je pretukao i rekao da će je ubiti. Nesrećna žena ga je prijavila policiji.

Nakon saslušanja maloljetnika koji je prethodno uhapšen, sudija za maloljetnike Višeg suda u Pančevu je po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecanjem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloljetniku.

Tužilaštvo je u zahtjevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna vještačenja.

Izvor: Telegraf.rs