Vučić besan zbog referenduma: “Napustio prostorije stranke i rekao: Vi ste pametni, uzmite pa vodite stranku”

0
955
blank

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je za TV Prva rezultate referenduma, koji je održan u nedelju i rekla da je za Srbiju je važniji referendum, i da teško postoji stvar koja je važnija.

“To je oblast vladavine prava koja obezbeđuje kako će se razvijati naša budućnost. Ovo je važno ne samo za strane investicije… Nešto što nam govori da li je naše sudstvo efikasno, da li dovoljno brzo reaguje, da li se presude donose u razumnom roku”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je zadovoljna izlaznošću, kao i rezultatom, ali je objasnila da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije nije zadovoljan rezultatom.

“On nije vikao kao što se pojavilo u medijima, bio je potpuno miran. Zadovoljan je što smo uspjeli da izguramo ovakvu važnu reformu, ali nije zadovoljan rezultatima, odnosno time što je značajan dio iz naše stranke glasao ‘ne’ i pozivao da se glasa za ‘ne’. Napustio je prostorije stranke i rekao:

‘Evo vi ste pametni, uzmite sada, pa vodite stranku’ i otišao je čovek”, navela je premijerka Srbije i istakla da Vučić odbija da se kandiduje za predsjednika SNS-a.