Vučić: Bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih, imaju svu opremu

0
617
blank
Foto: Budućnost Srbije - Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na TV Pink da je veliki broj zaraženih lica u Novom Pazaru, da je donijelo brigu i muku zdravstvenim radnicima, a da su se potom desile druge stvari, do politike i fabrikovanja neistina.

“U Novom Pazaru imamo jednu od najboljih bobnica, a imaju svu opremu. Pričali su da od 10 respiratora rade tri. To su ne samo notorne laži, već i gore od toga. Novi Pazar nikad nije bio predviđen za resporatore, mi smo ih donijeli. U ovom trenutku tri osobe su na respiratoru i još dva koja nisu uključena”, naveo ne on.

Vučić je dodao da je najlakše svaliti krivicu na nekoga. On je naveo da su ljekari umorni, te da svaki dan treba da prime od 65 do 100 ljudi.

“Najsmješnije je kada vidite da osuđeni narkodileri viču predsjednici Vlade ‘lopove’. Nedostaju ljekari, dio njih je zaražen. Ne postoji ništa što je Novom Pazaru potrebno, da Pazar nema”.

Vučić je rekao da je u Novi Pazar, Tutin i Sjenicu uložili u puteve, autoputeve… više nego što je bilo koja vlast napravila, od Tita.

“Neću dozvoliti bilo kome da ruši odnose između Srba i Bošnjaka. Neću dozvoliti nacionalnim ekstremistima da to urade. Mislimo da nastavimo da ulažemo”, naveo je on.

Vučić je rekao da je lista koju vodi ubjedljivo pobijedila u Novom Pazaru i da to nije moglo da se desi samo uz pomoć Srba, te da je najveći broj Bošnjaka glasao za njegovu listu.

“Ti ljudi su na racionalni način sagledavali ko je koliko uradio. Ne postoji stvar koja im nedostaje. Problem je bila unutrašnja organizacija. Sistemske su greške. Ne možete zbog toga da optužite državu i kažete da je država kriva. Da kažete da nemate opremu. Pa, bolje ste opremljeni nego bilo koja njemačka bolnica u gradovima do 100.000 stanovnika”, naveo je Vučić.

On je dodao da je situacija u Beogradu 10 puta teža nego u Novom Pazaru.

“Najgori su oni i u Beogradu koji u svakoj smrti vide šansu za politički život. Želi da ljudima koji su izgubili članove svojih porodica izrazim saučeđće. Sad iz Kragujevca kreću još 14 ljekara i medicinskih sestara. Cela bolnica pretvorena je u kovid bolnicu”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da u ovom trenutku ima oko 270.000 testova, te da su oni skupi.

Izvor: Nova.rs