Vučić brani Trumpa: Užasna kampanja se vodi protiv njega

0
547
blank

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se protiv predsjednik SAD Donalda Trumpa vodi užasna kampanja i da to pokazuje da su liberalno orijentisani krugovi spremni da ulože ogroman novac za borbu protiv njega.

Povodom nereda u Americi zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda, Vučić je rekao da situacija mora da se sagleda sa svih strana.

“Kada je ubijen Flojd, policajci su uhapšeni. Ali čekajte ljudi, mi ne znamo imena policajaca koji su tamo ubijeni. Zato što to ne bi moglo da se pripiše Trumpu”, izjavio je Vučić za TV Pančevo.

On je podsjetio na slučaj srpskog fudbalera Aleksandra Kataija koji se našao u problemu u svom klubu “Los Angeles Galaxyju” zbog objava njegove supruge na društvenim mrežama o protestima širom SAD, Vučić je rekao da su tom fudbaleru dali otkaz zbog nečega što je rekla njegova žena.

“Oni su našem fudbaleru dali otkaz zato što je njegova žena rekla nešto što se njima nije svidjelo? Kakve veze njegova žena ima sa tim kako on šutira loptu? To samo govori o hajci i harangi koja se vodi protiv predsjednika Trumpa. Ko si ti da ukidaš pravo nečijoj supruzi da ima svoj stav? Ako je počinila krivično djelo – goni je”, rekao je Vučić.

Izvor: SRNA