Vučić ipak ne ide u samoizolaciju, u petak u Nišu uručuje respiratore

0
751

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očito neće ići u kućnu samoizolaciju iako je jučer objavio da je njegov stariji sin Danilo pozitivan na korona virus i da je smješten u Infektivnoj klinici, jer je danas najavljeno da će sutra službeno putovati u Niš, piše “Danas”.

Predsjednik Vučić, podsjetimo, saopćio je na Instagramu juče da mu je sin pozitivan na virus, pa se u javnosti odmah postavilo pitanje da li će morati i on da ide u samoizolaciju na 14 dana.

U kabinetu predsjednika nema odgovora da li je Vučić bio u kontaktu sa sinom ili će morati u samoizolaciju, a procedura kaže da svi koji su imali kontakt sa zaraženima u prethodnih 14 dana da imaju obavezu da se izoluju.

blank

Iz Predsjedništva je danas najavljeno da će se Vučić sastati sutra u 10 časova u Nišu sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija (Gradska kuća).

Kako se dodaje u saopćenju, Vučić će prilikom posjete Nišu uručiti veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme.

Izvor: Danas