Vučić: Obnova suvereniteta na Kosovu – direktan sukob sa NATO-om

0
653
blank
Foto: EPA-EFE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jučer da “obnova suvereniteta” na Kosovu znači “diretan sukob sa NATO paktom”.

Vučić je u Skupštini Srbije u kojoj se diskutuje o izvještaju o Kosovu to rekao povodom izlaganja poslanice Zavjetnika Milice Đurđević Stamenkovski, koja je rekla da njena stranka neće glasati za izvještaj zato što je to “administrativni, tehnički dokument”.

On je rekao da je govorio o razgraničenju sa Kosovom, ali da se povukao nakon kritika iz opozicije i “iz njegove stranke”.

Milica Đurđević Stamenkovski je obraćajući se u Narodnoj skupštini rekla da poslanici Zavjetnika neće glasati za izvještaj koji je Vučić jučer podnio, a o kome se i danas raspravlja, zato što se u njemu ne vide “jasne smjernice dalje politike prema Kosovu i Metohiji”.

“Izvještaj je jedna vrsta vaše retrospektive onoga što vidite kao stanje na terenu. Čini se da se sve svelo na to da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova. Ne postoji normalizacija odnosa bez uzajamnog priznanja”, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da bi poslanici Zavjetnika glasali za izveštaj “da postoji zajednička osuda da se svakoga dana dešavaju napadi i da se vrši nasilje nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji”.

Izvor: Beta