Vučić odbio novu kandidaturu za predsjednika SNS-a

0
762
blank
Foto; Instagram/avucic

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odbio je prihvatiti jednoglasan prijedlog svih članova ove stranke da se ponovo kandiduje za predsjednika, a na izbornoj sjednici odabrano je sedam novih potpredsjednika, kao i novi članovi predsjedništva.

Jedna od potpredsjednica SNS-a Ana Brnabić je nakon pete izborne skupštine ove stranke izjavila kako je pronađeno kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Vučić predvodi SNS do aprila, kada će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti odabrani predsjednik i zamjenik predsjednika SNS-a.

“Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mjesnih, gradskih odbora bila je da predsjednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsjednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore”, izjavila je Brnabić.

Navela je i imena novih potpredsjednika SNS-a: Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić je posebno skrenula pažnju na Nevenu Đurić, kazavši kako je njoj na Vučićev prijedlog ukazali puno povjerenje da “da sve od sebe i na kraju krajeva svojom hrabrošću bude primjer kako se treba boriti u budućnosti, ali i na izborima na svim nivoima 3. aprila”.

Na današnjoj izbornoj skupštini odabrano je manje od 100 članova predsjedništva stranke, a Brnabić je naglasila kako je posebno ponosna na činjenicu da većinu novih članova čine žene.

“Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsjednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smjenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vrijeme kroz Akademiju mladih lidera”, zaključno je navela.