Vučić odlučio: Orlić kandidat SNS za predsjednika Skupštine Srbije

0
139
blank
Screenshot/B92/Wikipedia

Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je danas da kandidat stranke za predsjednika Skupštine Srbije bude dosadašnji poslanik i potpredsjednik Glavnog odbora SNS-a Vladimir Orlić.

Na današnjoj sjednici predsjedništvo SNS-a odlučilo je da “podmladi” rukovodstvo parlamenta, ali i buduće Vlade, rekao je novinarima funkcioner SNS Nikola Selaković.

“Na prijedlog predsednika Aleksandra Vučića, predsedništvo SNS odlučilo je da naš kandidat za funkciju predsjednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić. On je izuzetan mladi čovjek, ostvaren na obrazovnom, naučnom, profesionalnom i političkom planu, iza njega stoji više od 80 naučnih i stručnih radova”, kazao je Selaković.

Ocijenio je da iza Orlića stoji “fantastična biografija” i da je on “izuzetan borac za demokratiju, legalnost i glas naroda u skupštini”.

Selaković je dodao da su kandidati za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS ali i funkciju potpredsjednika parlamenta Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

Predsjedništvo SNS je ovlastilo lidera stranke Aleksandra Vučića da vodi razgovore o budućoj koaliciji, a Selaković je najavio da će za 10 dana biti održana nova sjednica predsjedništva stranke na kojoj će se naprednjaci izjasniti o politici buduće Vlade i kadrovskim rješenjima u njoj.

Izvor: Beta