Vučić se obukao kao Čečen na sastanku sa savjetnikom Kadirova (FOTO)

0
361
blank
Foto: Twitter/Facebook/Turko Daudov

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa savjetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova i tom priikom dobio vrlo interesantan poklon.

Savjetnik Kadirova Turko Daudov na početku razgovora prenio je pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i, preko njega, cijelom srpskom narodu.

“Danas u svijetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je cijeli zapadni svijet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji“, naveo je savjetnik Kadirova Turko Daudov“, naveo je on i dodao:

blank
Foto: Twitter/Turko Daudov

“S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“, objavio je Turko Daudov.

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za nas bratski narod.

“Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom“, kazao je Vučić.

Na kraju sastanka nastala je zanimljiva fotografija gdje je Daudov uručio Vučiću nacionalnu burku i papaku.

Izvor: Nova.rs