Vučić se večeras obraća naciji 34. put od početka godine, sa “ekskluzivne lokacije”

0
322
blank
Screenshot/TV Pink

Javnost više ne može da nabroji koliko puta su pripremani atentati na predsjednik Srbije, a nakon svakoga “pokušaja” niko nije ni uhapšen niti optužen za tako teško krivično djelo.

Aleksandar Vučić, već 34. put u 2022. godini, obratiće se večeras u naciji u 21 sat, ovoga puta, kako je poručeno, sa “ekskluzivne lokacije”, povodom nove pripreme atentata na njega, najavljeno je na sajtu Pinka.

Kad god ne postoje novi izvori spinovanja, vlast kao “kec iz rukava” izvuče ugroženu bezbjednost Vučića za koju se gotovo uvijek tvrdi da je pokušaj atentata.

Kao jedan od primjera je “atentat pripreman u Jajincima” prije 5 godina, za koji niko nije odgovarao.

Ova “najava” dolazi u isto vrijeme kada na društvenim mrežama Vučićev simpatizer prijeti predsjedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i potpredsjednici Mariniki Tepić da će isprazniti pun šaržer u njih.

Dok se za navodne atentatore ne zna ko su, ovaj čovjek nije krio svoje ime i zove se Danko Nikolić, a svoje prijetnje uputio je direktno na Twitteru.

Najavu novog atentata na Vučića objelodanio je prije tri dana njegov politički otac Vojislav Šešelj u jutarnjem programu Pinka, te je istakao da Milo Đukanović i Radoje Zvicer pripremaju likvidaciju Aleksandra Vučića.

“Moja je bila dužnost da iznesem to što sam saznao. Zamislite šta bi bilo da sam prećutao i da se desi tako nešto, do kraja života bi me grizla savest. Kad su takve stvari u pitanju uvek sam spreman da kažem šta znam. Milo Đukanović se za doček Nove godine našmrkao kokainom u malo većem društvu, u kome se našao i moj izvor informacija, i tu je rekao da će, dok ima iole moći i uticaja, sve učiniti da likvidira Vučića”, kazao je Vojislav Šešelj.

“Iznosim vam samo golu informaciju, bez ikakve obrade i želim da navedem naše službe da se izjasne i da kažu da li je to istina ili nije”, istakao je on.

blank
Screenshot/TV Happy

Nakon Šešelja na scenu izlazi ministar policije Aleksandar Vulin, te potvrđuje Šešeljeve tvrdnje, ali ističe da je informaciju o pripremi atentata dobio MUP posredstvom Europola dobio od pripadnika policije “jedne zemlje članice Evropske unije”.

Ova tvrdnja sama po sebi je sumnjiva, jer ispada da Vojislav Šešelj ima informacije brže nego MUP i da zna ono što znaju pripadnici policije “jedne zemlje članice Evropske unije”.

Postavlja se pitanje kakva smo mi to država ako non-stop kriminalci žele da ubiju predsjednika?

Evo i nekoliko primjera “pokušaja atentata na predsjednika”:

– Potočari, 2015. – nezadovoljstvo okupljenih Vučićevim prisustvom na komemoraciji srebreničkim žrtvama, tabloidi su ocenili kao pokušaj atentata;

– Jajinci, 2016. – tabloidi su preneli informaciju da su “u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda otkriveni sanduci oružja” i da je nesumnjivo neko hteo da izvrši atentat na Vučića;

– Topčiderska zvezda, 2017. – Vučić je, prema tvrdnjama tabloida, “izbjegao smrt” kada su trojica mladića u “Bentliju” slučajno udarilo u njegov automobil;

– RTS, 2018. – još jedan misteriozni atentat koji je, prema pisanju režimskih glasila, trebalo da se dogodi na veče gostovanja u emisiji “Upitnik”, a da nikad nismo saznali ko ga je spremao;

– Svečanost povodom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, 2021. – navodno je planiran atentat tokom govora Vučića, pa je čak 850 specijalaca bilo raspoređeno tokom svečanosti, ali ko su ti navodni atentatori i dalje nije poznato…

Tu još treba navesti i NIN-ov “pokušaj atentata”, kada je ovaj nedjeljnik na naslovnicu stavio fotografiju predsjednika Srbije sa sajma oružja, a nišan puške koja je stajala izložena, bio je “uperen” ka Vučiću.

One usputne atentate koji se redovno pojavljuju po tabloidima kako Vučiću o glavi rade Zapad, tajkuni, Hrvati, Albanci, Đilas i ostali bjelosvetski zaverenici kivni na “zlatno doba” u Srbiji, i ne računamo.

Kako je moguće da nakon tolikog broja pokušaja atentata ne postoji ni jedna jedina osoba koja je uhapšena, optužena ili bar ispitivana u vezi ovako ozbiljnih tvrdnji?

Ostaje da se vidi šta će predsjednik večeras sa te “ekskluzivne lokacije” imati da kaže i da li će ovoga puta neko zaista biti uhapšen ili će, kao svaki put do sada, pokušaj atentata prohujati s vihorom, piše portal Direktno.