Vučić: Za Ugljanina sam pe*er i fašista

0
740

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Helsinkiju, pred odlazak na nove razgovore u Briselu, da u vezi s odnosima s Prištinom, oni koji razmišljaju o pokazivanju mišića, treba da razmisle o cijeni koju bi Srbija trebalo da plati.

“Interesantno je da sam za Sulejmana Ugljanina i njegove pristalice peder i fašista, za Hrvate sam terorista, zajedno s Alesandrom Karađorđevićem, za Tačija sam đavo, ne znam šta sam sve za Komšića. To sam slušao tokom njegove kampanje, kao i da treba da šutim kako ne bih imao problema s njim. Za dobar dio ljudi u Srbiji sam izdajnik, jer treba da budem i đavo i terorista na kub da ne budem izdajnik”, konstatovao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je rekao da se iz toga vidi, ma koliko se osmjehivao, koliko je teška pozicija Srbije, i koliko morate da se ponašate odgovorno i ozbiljno, odgovornije i ozbiljnije od svih drugih, da bi ste čuvali mir i stabilnost i da ne biste podlegli ličnim ocjenama.

“Ja ne želim podleći ličnim ocjenama iako nije nimalo ni prijatno ni lijepo da razgovaram s Tačijem, niti s bilo kim od njih. Ali, kao što sam u više navrata rekao, bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati”, naveo je Vučić.