Vučić: Zastupam jedino interese Srba i Srbije

0
839

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da u pregovorima sa Prištinom pokušava da izvuče najviše što može za srpski narod. Navodi da za razliku od onih koji ga kritikuju zastupa jedino interese Srba i Srbije.

“Govoriću na ozbiljan način o srpskim interesima, ne zastupam albanske interese, zastupam srpske interese. Ne mogu da govorim o tome da sam veliki zastupnik interesa ljudi iz Kačanika, Štimlja, Glogovca, ali mogu da kažem da sam zastupnik interesa Srba i Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

Rekao je da će se uvijek zalagati za to da crkva i država budu odvojene, ali da mu neće smetati da crkveni velikodostojnici iznesu svoje mišljenje, čak i kada se razlikuje od njegovog.

“Izaći ću sa idejama za koje mislim da su najbolje za budućnost”, rekao je predsjednik. Dodao je, međutim, da za Srbe lijepog i povoljnog rješenja što se tiče Kosova nema i da to narod treba da zna kao i da je bolje da imamo nešto nego da nemamo ništa i da će se on za to boriti.

Napomenuo je i da je jasno da bilo kakvog rešenja u kojem Srbi mogu bilo šta da dobiju nema bez Amerikanaca, kao ni Evropljana i Rusa i da je to ono što je veoma važno.

Govoreći o onima koji kritikuju njegovu politiku kada je riječ o Kosovu, Vučić je rekao da se oni svojevremeno nisu sjetili da daju slične komentare kada su neki drugi postavljali granice na Jarinju i Brnjaku, kosovske lične karte, davali legitimizaciju samoproglašenoj nezavisnosti pred Međunarodnim sudom pravde, dok prebacuju razne stvari njemu koji se bori da nešto uradi.