Vučić: Živjeli bismo deset puta bolje ako uvedemo sankcije Rusiji

0
714
blank
Screenshot/TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živjelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće jer vodi samostalnu politiku, prenosi Beta.

On je rekao da je mnogim političarima lako da pričaju da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

“I moja tetka je protiv i moj otac je, pa šta sa tim, kakve to veze ime sa vođenjem države”, rekao je Vučić na televiziji Prva.

On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam posto kao, kako je primijetio, u vrijeme “onih koji su opljačkali zemlju”, i da je teško refinansiranje kredita, što će se na kraju odraziti na plaće i penzije.

“Svi će da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borit ćemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću da slušam stručnjake da je to zbog cijene gasa, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktnih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo da dođe da snima filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji”, rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji, prenosi agencija Beta.