Vučiću čudan izbor učesnika samita u Berlinu: Zašto je pozvan Zvizdić, a ne Dodik

0
907

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da na sutrašnjem sastanku u Berlinu srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unaprijed upućuju, kako je rekao, “čudni momenti” – sam format sastanka i izbor učesnika.

“Nemam ništa protiv Šareca, naprotiv, ali, zašto Šarec, a ne Dančila, zašto Plenković, a ne Orban, zašto ne Borisov”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pink televiziji, prenosi Tanjug.

Primjetio je i da, na primjer, nije pozvan Milorad Dodik, koji je, podsjeća, dobio najveći broj glasova građana BiH na proteklim izborima, već Denis Zvizdić.

“Sutra će svi reći da je Kosovo nezavisno, zato su i pozvani, da bi rekli kako je neodgovorno bilo razgovarati o tome šta bi Srbija mogla da dobije”, rekao je Vučić.

blank

“Zato sam i govorio o razgraničenju, da bismo nešto dobili…Sad znam da se nećemo izboriti za tu ideju”, rekao je Vučić.

Kako god, delegacija Srbije bit će, konstatovao je, jedina koja će govoriti protiv nezavisnosti Kosova.

“Naravno, biće teško, ali nije nam prvi put”, rekao je i dodao: “Ali, kako da vam kažem, mi smo to izabrali, da se borimo za zemlju. Naše je da se borimo”.

Vučić očekuje da će sutra u Berlinu biti reči o evropskoj budućnosti, zemljama EU, o proširenju. Izrazio je nadu o pozitivnim signalima.