VULIN IZAZAVAO SKANDAL: Vučićev proruski ministar policije se obrušio na američkog ambasadora

0
1445
blank

Ne tražite na silu da se Srbi opredijele, možete biti povrijeđeni našim izborom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagujući na stavove koje je iznio amarički ambasador u Beogradu Christopher Hill.

“Od 2000. do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po mjeri ambasadora Hilla. Okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodanom privredom. Za vjernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bijedom i socijalnom nepravdom”, naveo je Vulin u saopćenju.

Kako je istakao, od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, “a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora”.

“Arogancija ambasadora SAD nas podsjeća da je Hill bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Republike Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu. Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju”, kazao je Vulin.

Rekao je da je Srbija slobodna i uspješna zemlja i ne treba da se opredjeljuje ni za koga, osim za sebe.

“A ako je kriterijum za opredjeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hill ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredijele, možete biti povrijeđeni našim izborom”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na navode ambasadora SAD u Srbiji da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da je to Zapad i Evropska unija.