Žarko Korać: Red je da Miloševićev pomoćnik Vučić potpiše konačni poraz te politike

0
203
blank

Bivši zamjenik premijera Zorana Đinđića i potpredsjednik Skupštine Srbije Žarko Korać komentirao je vruću političku situaciju u Srbiji nakon novog prijedloga međunarodne zajednice za normaliziranje odnosa Kosova i Srbije.

“Ova mučna sjednica čak i odgovara Vučiću, on se sada prikazuje kao normalniji sagovornik zapadu od nekih drugih političara. Kaže im – nećete mene, evo vam ovih, ja sam normalniji od ekstremne desnice”, kaže Žarko Korać za N1.

Korać smatra da je međunarodna zajednica svjesna koliko je srpsko-kosovska granica porozna, koliko je tamo oružja i opasnosti, i zato preventivno prijeti ozbiljnim sankcijama Vučiću.

Po njegovom mišljenju, Vučić će na kraju potpisati sporazum i vjerovatno ga niko zbog toga neće politički ugroziti.

“On kao totalitarni predsjednik kontrolira medije do stepena koji vi u Hrvatskoj ne možete zamisliti. Stranka mu je disciplinirana kao rimska kohorta, tamo niko nema svoje mišljenje. Vučićeva politika je Miloševićeva politika koja je rasturila bivšu Jugoslaviju i odnijela stotine hiljada ljudskih žrtava. Možda je red da on, koji je bio mladi Miloševićev pomoćnik, potpiše konačni poraz Miloševićeve politike. A to je nezavisnost Kosova.”

Izvor: N1