Zbog gej slikovnice tresla se Vlada Srbije, Brnabić nudila ostavku?

0
842
blank

Premijerka Srbije Ana Brnabić jučer je kritizirala ministra Nenada Popovića zbog njegovog stava o LGBT populaciji i njihovog prava na roditeljstvo.

Ona je javno iskritikovala Popovića pred novinarima, a rat između njih dvoje, kako javlja Kurir, kasnije se nastavio i na sjednici Vlade i umalo okončan ostavkom Brnabić.

Premijerka je navodno ponudila ostavku predsjedniku Aleksandru Vučiću na šta je on odgovorio da to ne dolazi u obzir.

Pošto je Popović na Twitteru kritizirao uvoz knjiga za djecu iz Hrvatske, koje je nazvao gej slikovnicama, jer promoviraju da dijete ima dvije mame ili dvojicu tata, premijerka, deklarirana pripadnica LGBT zajednice, navela je da on treba da se bavi svojim poslom, a ne da polemiše o stvarima koje ne razumije.

“U trenutku kada se kao država borimo da na sve načine podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubijede da je u redu da “Roko ima dvije mame, a Ana dvojicu tata”, napisao je Popović na Twitteru, što je izazvalo oštru premijerkinu reakciju.

Ona je poručila Popoviću da je “uvrijedio jedan dio građana Srbije za koje radi i koji plaćaju Vladu”, ali i da bi voljela kada bi se njeni ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme koje nisu u njihovoj nadležnosti.

“Popović kao ministar bez portfelja zadužen za inovacije zadužen je da ti Roko i Ana, Stefan ili Miloš, da sva ta djeca ostanu u Srbiji, posao mu je da se bavi time da napravi uvjete da djeca ostanu u našoj zemlji, a ne da se bavi time ko su im roditelji”, kazala je ona, kao i da ministrova izjava nije u duhu tolerancije koju Vlada pokušava da promovira.

Premijerka je kazala i da nije željela da reagira odmah kada je Popović objavio sporan tvit, ne zato što je bila na kongresu na Jahorini, već zato što treba reagovati hladne glave.

Potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović poručila je da svako ima pravo na svoj stav i da Popović dobro radi svoj posao, a u zaštitu Popovića stala je i ministrica Jadranka Joksimović.