Zukorlić: Da Beograd bude beo i čist grad sa obe strane Dunava i Save

0
1027
blank
Foto: Facebook/SPP

“Želimo Beograd u punoj belini, da bude beo sa obe strane Dunava, i sa obe strane Save, a ne samo u užem centru grada”, poručio je u večeras predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić na završnoj konvenciji uoči izbora.

Na konvenciji koja je održana u Sava Centru, Zukorlič je rekao da nekoliko sedmica obilazi Beograd i da zaista postoje dijelovi grada koji su tako bijeli i tako lijepi, ali…

“Postoje i ono koji nimalo nisu beli.Postoje oni sivi, ali postoje i oni crni”, rekao je on na konvenciji izborne liste “Dr Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, čiji je slogan “Za čist Beograd”.

blank
Foto: Facebook/SPP

On je rekao da Stranka pravde i pomirenja neće lagati građane Beograda i Srbije.

“Od nas ćete imati iskrenost i istinu. Kažu ni to nije atraktivno. Ni to nije popularno. Kakav si ti političar koji ne laže. Evo pristajem da budem nikakav političar, ali neću da lažem”, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je rekao da su se okupili na tim vrijednostima i ponudili Program za Beograd, a inspiracija “Za čist Beograd” je ono što sadrži sam pojam beo grad i dodao da su i zastave Stranke pravde i pomirenja bele.

blank
Foto: Facebook/SPP

“Zato je belo naša boja, jer je belo boja mira i pomirenja, belo je boja čistote i boja iskrenosti. Na belo kada kapne i najmanja kap nečega drugoga to se vidi. I treba da se vidi”, rekao je Zukorlić.

On je rekao da nam je potrebna bela i transparentna politika i administracija na kojoj će se sve vidjeti, a to sada nemamo.

blank
Foto: Facebook/SPP

“Nismo ponudili ni mega metro, ni mega gondolu, ni mega mostove, ni mega milijarde, ne zato što to ne treba Beogradu. Sve to Beogradu treba i hvala svima koji su ponudili, ja im se divim, hrabriji su od mene. Ja to ne bi smeo ponuditi vjerovatno zato što kad ponudim želim da ispunim, ali od njih željno očekujem da to ispune pa neka ponesu sve političke poene”, poručio je Zukorlić.

Zukorlić je rekao da su “sva mega obećanja lažna i neistinita i nemoguća ukoliko kroz dosadašnje sisteme partokratije i nepotizma budu cureli gradski, opštinski i državni budžeti gde se ispumpava novac kroz razne centre moći”.

On je rekao da “nije slučajno da smo dočekali 21. vijek sa trećinom ili četvrtinom Beograda bez kanalizacije”.

blank
Foto: Facebook/SPP

Zukorlić je rekao da neće nikome biti dobro ni u Pazaru, ni u Vranju, ni u Priboju, ako bude loše u Beogradu.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Beograda, Nenad Prokić, rekao je da ne podnosi svađe, jer su svađe i mržnja gubitak dragocene energije i sve su neproduktivne.

“Da nije bilo nedavnih bratskih ratova u kojima Srbija nije učestvovala, ali ih je zato sve izgubila, danas biste došli u Sava centar metroom prolazeći pored tri “Beograda na vodi”. Ovako su nam kanalizacija i asfalt još najpreči problem u prestonici”, rekao je on.