Zukorlić: Nezavidna pozicija osoba sa invaliditetom

0
847
blank
Foto: Facebook/SPP

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić razgovarao je sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom “Feniks” i poručio da se Srbija, kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, mora pomjeriti sa tačke koja nije zavidna.

Zukorlić je istakao da mu je drago što je “Feniks” prepoznao tu stranku kao adresu sa kojom treba da razgovara, navodi se u saopštenju SPP-a.

“Mi smo se, između ostalog, u našem programu fokusirali na ideju da se kvalitet jednog naroda, jedne zajednice, grupe, jednog čovjeka dokazuje na odnosu prema onima koji su ugroženi i onima kojima je potrebna podrška i pomoć”, naglasio je predsjednik SPP-a i dodao da se ta stranka u kampanji bavila pitanjima osoba sa invaliditetom.

blank

Prema njegovim riječima, to je nešto što predstavlja deo dubinskog ubjeđenja i ukoliko iz moralnog principa ne preraste u kategoriju kulture ponašanja, ne postoji nijedna Evropa, niti bilo kakvi evropski standardi i EU “koja će nam izliječiti te anomalije i koje će nas naterati da dosljedno sprovodimo ono što u predizbornim kampanjama obećamo”.

Predsjednik Udruženja osoba sa invaliditetom “Feniks”, Branko Jokić obavijestio je predsednika Stranke pravde i pomirenja o brojnim problemima s kojima se suočavaju, kao i, kako kaže, permanentnom oglušavanju institucija i političara koji nemaju sluha, volje i želje da im pomognu.

Jokić je kazao da je Zurkolić “čovjek koji uvijek govori istinu, ne daje lažna obećanja i iskreno od srca želi da pomogne svim građanima Srbije”.