Bivši logoraš iz BiH Fadil Delkić ubijen u SAD-u zbog svađe na parkingu

0
889
blank

Fadil Delkić porijeklom iz BiH ubijen je u Sjedinjenim Američkim Državama 19. augusta u Georgiji. U njega je iz pištolja pucao Troy Hunte (28), nakon svađe na parkingu trgovine “Walmart”.

Svađu je, kako pišu američki mediji, započela Hunteova zaručnica koja je gurala dječija kolica i zamjerila Delkiću da joj je automobilom došao preblizu. Delkić je izašao iz automobila nakon čega ga je žena udarila.

Počeli su se svađati da bi Hante izvadio pištolj te upucao Delkića u prsa. Delkić je bio u društvu supruge Bahre. Hunte je brzo uhapšen i optužen za ubistvo.

Emili Šabanović Fadilova nećakinja pokrenula je akciju na servisu Gofoundme za prikupljanje sredstava kako bi se njegovo tijelo moglo transportovati u BiH.

Kako je navela, porodici je potreban novac za transport tijela i za sudske troškove, a Emili je navela da im treba 10.000 dolara do 30. augusta, a nedugo nakon objavljivanja prikupljeno je više od 22.000 dolara.

Kako je navela, Fadil je u svojim 20-im godinama prošao logore, i bio je izbjeglica u nekoliko zemalja, borio se da svojoj porodici priušti život kakav zaslužuju.

Ubijeni je iza sebe ostavio troje djece.