Čovjeku koji je rukama kopao da bi spasioci došli do dječaka Rajana divi se cijeli svijet

0
791
blank
Foto: Twitter

Proteklih pet dana na sjeveru Maroka trajala je drama u kojoj su spasioci pokušavali da izvuku dječaka koji je upao u bunar, ali nažalost završeno je tragično. Prilikom operacije posebno se istaknuo muškarac koji je rukama kopao do dječaka.

Pošto su spasioci, iz straha da će se tunel koji su kopali paralelno sa bunarom urušiti, poslednjih nekoliko metara kopali ručno, posao su povjerili Aliju Eldžažauju, poznatom kao “Sahravi” koji je ekspert za kopanje bunara koji je prokopao poslednje centimetre do dječaka

Baba Ali je navodno došao sa juga zemlje do severa da bi pomogao u spašavanju dječaka i rukama je prokopao poslednje metre vertikalno kako bi stigao do Rajana.

Nakon pet dana spasioci su konačno uspjeli doći do dječaka. Pri izvlačenju iz rupe on je davao znakove života, kao i tokom dana kada su kamere spuštane u rupu, koje su ga snimile kako diše.

Odmah je dječak prevezen helikopterom u najbližu bolnicu, međutim Arab News je javio da su marokanski zvaničnici potvrdili smrt dječaka u međuvremenu.

Izvor: Klix.ba