Drama u autobusu iz Njemačke za Srbiju: Muškarac držao taoce, čule se i detonacije

0
802
blank
Screenshot/bild.de

U autobusu koji je iz Njemačke išao za Srbiju danas je došlo do talačke krize kada je jedna osoba napala vozače autobusa i ostale putnike. Napadač je nakon nekoliko sati uhapšen.

Prema informacijama njemačkog Bilda, oko 17 sati je došlo do sukoba među putnicima u autobusu koji se nalazio na dijelu autoputa južno od Nirnberga

Iz policije su rekli da je angažovana jedinica specijalne policije SEK, a da su iz autobusa prvo izašli svi putnici, a zatim i tri vozača koje je napadač imao pod svojom kontrolom i držao kao taoce.

Njemački mediji javljaju da je nakon toga uslijedila policijska akcija, a neposredno prije nego što će ući u autobus i uhapsiti počinioca čule su se tri detonacije unutar vozila.

Agencija Tanjug javlja da je riječ o Lastinom autobusu koji saobraća na liniji Dortmund-Beograd, a da je napad na putnike i vozače izvršila osoba koja se zove Fahrudin Kahrović.

Tanjug je prenio da vozači tvrde da je Kahrović navodno rekao da je dobio “poruku od Allaha” da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.