Erdogan u pobjedničkom govoru: Otvorili smo vrata turskog stoljeća

0
245
blank
Screenshot

Recep Tayyip Erdogan proglasio se pobjedu u drugom krugu izbora u Turskoj i obratio se svojim pristalicama koji su se okupili ispred njegove rezidencije u Istanbulu.

“Jako volimo Istanbul. Mi smo zaljubljenici u Istanbul, krenuli smo s Istanbulom, nastavljamo s Istanbulom. Mashallah, danas je Kısıklı drugačiji. Üsküdar je drugačiji i Istanbul je drugačiji”, kazao je Erdogan.

Erdogan je rekao kako je drugi krug izbora završio sa naklonošču naroda i da je narod dao dan demokratije.

“Dragi moji prijatelji i kolege, pozdravljam vas s najdubljim osjećajima, poštovanjem i ljubavlju. Završili smo drugi krug predsjedničkih izbora s naklonošću našeg naroda. Želio bih izraziti zahvalnost svom narodu što nam je između dva praznika dao dan demokratije”, kazao je Erdogan.

Zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore i pokazali volju za budućnost svoju i svoje djece.

“Želio bih čestitati svim članovima naše organizacije, našim ograncima žena i omladine, našim promatračima izbora, svima koji su dobrovoljno pridonijeli neometanom toku izbora i našem timu za kampanju. Čestitke našim ženama. Svaka čast našoj mladosti. I čestitam svoj braći i sestrama koji su svoja srca posvetili AK partiji”, kazao je Erdogan.

Rekao je da se nada da će biti dostojan povjerenja kao što je bio i prethodnu 21 godinu.

“Nadamo se da ćemo biti dostojni vašeg povjerenja. Bit ćemo dostojni kao što smo bili 21 godinu. Što sam rekao; Bit ćemo zajedno do groba, a ne do nedjelje. Rekli smo da ova ljubav ne završava ovdje, zar ne”, kazao je Erdogan.

Erdogan je kritikovao svog protivkandidata Kemala Kilicdaroglua i istakako kako je CHP osvoji manji broj zastupnika u Parlamentu u odnosu na 2018. godinu.

“Ali zna se, Dao je punomoći u najam pojedinim strankama koje u zbiru nisu imale ni 1 posto glasova. Koliko? njih 40. Dakle, što se dogodilo? Sada je CHP pao na 129. Stručnjak za račune. On te stvari jako dobro zna. I tako, zbog zastupnika koje je izgubila, valjda će CHP pozvati gospodina Kemala na odgovornost za ovo”, rekao je Erdogan.

Rekao je da je svih 85 miliona građana pobjednik oba kruga izbora i da niko nije izgubio, te da je pobjednik samo Turska.

“Bez ugrožavanja naše demokratije, razvoja i ciljeva, otvorili smo vrata Turskog stoljeća. Ali zajedno smo ga otvorili. Zajedno smo ostvarili snove i uzbuđenja svih segmenata naše nacije, od muškaraca do žena, od mladih do starih, od zaposlenika do radnika”, rekao je Erdogan.

Erdogan je najavio da će 2024. godine tražiti pobjedu na lokalnim izborima u Istanbulu i Uskudaru.

Izvor: Klix.ba