Javio se mladi par iz Sarajeva, žele usvojiti bebu koju je mama rodila pod ruševinama

0
172
blank

Nakon što je potresni snimak novorođenčeta spašenog ispod ruševina u Siriji obišao svijet, javio se jedan mladi bračni par iz Sarajeva i rekao da bi željeli usvojiti djevojčicu koja je u razornom zemljotresu ostala bez čitave bliže rodbine.

Par iz Sarajeva javio se portalu Dnevnog Avaza.

“Molimo vas da nam pomognete, da dođemo do ovog djeteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utjehu. Da objavite vijest da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji trenutno nemaju svoje djece, a koji bi željeli usvojiti ovu bebu i pružiti joj svu moguću ljubav ovog svijeta”, kazala je plačnim glasom mlada žena.

Novorođenče koje je pronađeno još uvijek vezano pupčanom vrpcom za svoju majku i izvučeno živo iz ruševina kuće u sjevernoj Siriji nakon smrtonosnog potresa, trenutno je na brizi ljekara u klinici u Afrinu.

blank
Djevojčica spašena iz ruševina/ Foto: Rami Al Sayed/AFP

“Beba je sada stabilno. Po tijelu ima nekoliko modrica i ogrebotina, a stigla je ozbiljno pothlađena pa smo je utoplili i dali joj kalcij”, kazao je pedijatar Hani Maarouf.

Svi najuži članovi djetetove porodice – mama Afraa, tata Abdullah, četvero braće i sestara i teta – poginuli su kada je potres jačine 7,8 stupnjeva po Richteru pogodio Siriju i susjednu Tursku te sravnio sa zemljom obiteljsku kuću u gradu Jindayrisu koji drže pobunjenici, rekao je djetetov rođak Khalil al-Suwadi.

Izvor: Jutarnji.hr