Kadirov opet prijeti: Pritisnut ćemo dugme i bit će svima “Selam Alejkum”

0
317
blank
Screenshot: Twitter

Čečenski lider Ramzan Kadirov je u videoporuci ponovo zaprijetio Zapadu i kazao kako Rusija nikada neće dozvoliti da gubi bitke, dodavši kako uvijek ima mogućnost da se stisne dugme i kaže “Selam Alejkum”.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerashchenko je objavio video u kojem se čečenski vođa Ramzan Kadirov obraća i u kojem direktno prijeti nuklearnim napadom na Zapad.

“Rusija je velika zemlja, nuklearna zemlja. Rusija nikada neće dozvoliti da izgubi bilo koju bitku, mi možemo stisnuti dugme i Selam Alejkum. Kao što naš predsjednik kaže, da li zaista trebamo svijet bez Rusije. Zašto trebamo dozvoliti tim huljama da žive a da mi ne možemo? Neka svi nestanemo, mi ćemo ići u dženet a oni će ići u džehenem” sa osmijehom poručuje Kadirov.

Ovo nije prvi put da čečenski vođa lojalan Putinovom režimu prijeti Zapadu, u više navrata je govorio kako će svi koji se suprotstave Rusiji “ostati bez zuba”, također je prijetio Poljskoj kazavši kao mu treba “samo šest sekundi” da pokaže poljacima gdje im je mjesto.