Koronavirus izazov: Mladi u Švedskoj namjerno kašlju blizu starijih osoba

0
634
blank
Screenshot

Vlasti u Eslovu u Švedskoj su upozorile stanovnike na takozvani “koronavirus izazov” u kojem tinejdžeri namjerno kašlju, kišu i pljuju u blizini starijih osoba.

Roditeljima je savjetovano da porazgovaraju sa svojom djecom zbog besmislenog, neodgovornog i opasnog ponašanja lokalne omladine prema starijoj populaciji.

U Švedskoj su univerziteti i srednje škole zatvorene pa je mladim ljudima dosadno, ali su neki izabrali način zabave koji je poguban za starije osobe.

Mnogi korisnici društvenih mreža su osudili ovakvo ponašanje tinejdžera, piše Russia Today.

Migranti iz Eskilsune su na YouTubeu objavili video prije nekoliko dana na kojem se vidi kako prilaze starijim osobama na ulici glumeći da kašlju i tvrdeći da imaju koronavirus. Lokalna političarka Maria Hind Alias ih je na Twitteru nazvala “potpunim idiotima”, pozvala ih je da priđu i našale se s njom, a potom je obećala da će pozvati njihove roditelje i reći im kako su odgojili “dva potpuna idiota”.

Švedska nije jedina zemlja u kojoj ima neukusnih šala na temu koronavirusa. Irska policija je uhapsila nekoliko mladih osoba koje su namjerno kašljale i pljuvale prema ljudima na ulici, prenosi Klix.ba.