Majka žrtvovala život kako bi spasila bebu od ljubomornog oca

0
892
blank
Leanne Collopy sa djecom

Leanne Collopy (25) je žrtvovala svoj život kako bi spasila svoje dvogodišnje dijete od ljubomornog oca te je izbodena nožem i zapaljena.

Collopy je zadobila 21 ubodnu ranu pri napadu bivšeg momka Saleema Saida, koji ju je polio benzinom i zapalio. Dok je plamen zahvatao njena leđa, čuvala je dvogodišnju kćerku u rukama kako bi je zaštitila od napada koji se dogodio u engleskom gradu Rawtenstallu.

Komšije su čule Collopy kako doziva pomoć te su pozvali policiju i vatrogasce. Međutim, dok su oni došli do stana, ona je već pretrpjela teške povrede zbog kojih je četiri dana kasnije preminula u bolnici. Povrede je pretrpjela i njena beba, ali nije životno ugrožena. Njeno drugo dijete u tom trenutku nije boravilo u stanu, prenosi Daily Mail.

blank
Saleem Said

Napad se dogodio prošlog jula, a na suđenju je ustanovljeno da je Said prije ubistva kupio lisice, ljepljivu traku te benzin s namjerom da ubije bivšu djevojku jer ga je ostavila. Ustanovljeno je i da je na internetu pretraživao “16 koraka da se neko ubije, a da se ne otkrije”, “kako brzo zapaliti vatru” te “koliko je vremena potrebno da se neko uguši”.

Collopy i Said su započeli vezu 2015. godine te su čak stupili u brak po šerijatskim pravilima. Međutim, raskinuli su prošle godine jer ga je ona optuživala za posesivnost i nasilje.

Said je proglašen krivim te je osuđen na minimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina.