MISTERIOZNO UBISTVO SRPKINJE U ŠVICARSKOJ: “Čekala sam, a vratili su mi je mrtvu”

0
828
blank
Viloeta i Izabela Todorović (Foto: Facebook)

“Majčinski instinkt mi je govorio da nešto nije u redu. Međutim, taj osećaj nisam htela da priznam nadajući se da će je policija dovesti kući. Ali vratili su mi je mrtvu…“

Ovako za “Blic” priča Violeta Todorović (42), majka Izabele Todorović (21) čije je beživotno tijelo pronađeno umotano u tepih u šumi kod Zezikona, u švicarskom kantonu Thurgau.

Agonija duga skoro tri mjeseca dobila je tragičnu završnicu. Izabela je posljednji put viđena u noći između 2. i 3. novembra, od kada joj se gubi svaki trag.

“To veče sam se dopisivala s njom i javila mi je da će sa koleginicama otići na piće i da će doći kući. To nam je bilo poslednje dopisivanje“, priča Izabelina majka Violeta.

Izabelin telefon je nakon toga bio isključen i njen nestanak prijavili su policiji, zalijepili su i oglase i zvali medije. Ali od Izabele nije bilo ni traga ni glasa, ali porodica nije odustajala.

Kako kaže njena majka, ranije se nikada nije dešavalo da se ne javi. A često je izlazila.

blank

“Među nama nije bilo nikakvih svađa ni problema. Normalno da smo muž i ja bili i malo strogi kao roditelji, jer kada imaš posao nije u redu da se izlazi svakog vikenda. Možda se kretala u pogrešnom društvu“, dodaje Izabelina majka.

Nakon tri mjeseca, strepnja porodice Todorović se obistinila. Kako nastavlja Violeta, jedan Švicarac u svojoj privatnoj šumi pronašao je tijelo ženske osobe umotane u tepih i tada pozvao policiju. Policija je potom zakucala na vrata Todorovića.

“Tražili su mi da dam DNK da bi mogli da uporede sa lešom“, ispričala je Violeta prekjuče za švicarske medije i dodala da se čak i tada molila da u pitanju nije njena kćerka.

Okolnosti smrti i dalje ostaju nejasne. Trenutno policija ne isključuje mogućnost da je Izabela poginula u nesreći ili se predozirala pa je sakrivena u šumi. Kancelarija javnog tuzilaštva u Thurgauu je saopštila da “trenutno niko nije u pritvoru”.

“Mi smo u početku sumnjali da je ubica muškarac s kojim je poslednji put i viđena, međutim, vidimo da je na slobodi sada. Pre nedelju dana bio je na moru“, dodaje Izabelina majka.

Kako kaže, kao majci kroz glavu joj prolaze pitanja “da li je patila, da li je osećala bol, želela da je pozove”…

Istraga je za sada utvrdila da je Izabelino tijelo prevezeno i bačeno u šumu 24. decembra 2017., na Badnje veče, automobilom. O boji automobila i boji karoserije policija nema informacija, kao ni o osobi koja je bila za volanom tog automobila.

Pregled na licu mjesta pokazao je da u šumi postoje četiri prolazna ulaza. Nijedan od njih nema dobru vidljivost.

Porodica Todorović je iz Kladova kod Negotina, a od 1992. žive u Švajcarskoj.