NEVJROVATNO! U Moskvi slave godišnjicu rata u Ukrajini velikim koncertom na stadionu Lužnjiki

0
142
blank
Screenshot: Twitter

Na stadionu Lužnjiki u Moskvi, gdje se nekada igralo finale Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, u toku je koncert kojim će biti obilježena prva godišnjica rata u Ukrajini, kao i Dan branioca domovine.

Ruski mediji objavljuju fotografije i snimke koje prikazuju mase ljudi koje se nalaze u stadionu koji slave ovu godišnjicu.

Trenutno nastupaju brojni ruski pjevači i pjevačice.

Kako bi osigurali dobru posjetu, u Moskvi je stigao velik broj autobusa iz drugih krajeva Rusije, a ta praksa je sasvim uobičajena za ovakve skupove u Rusiji.

Kako javlja BBC, na ruskim Telegram kanalima pojavile su se fotografije reklama kojim su se potencijalnim posjetiocima koncerta obećavalo po 500 rubalja (nešto manje od 7 američkih dolara).

“Svi studenti koji su željeli doći na koncert, nisu morali cijeli dan pohađati predavanja, dok se drugim studentima, koji bi stigli na koncert u Moskvu, obećavala besplatna hrana i darovi”, prenosi BBC.

BBC je pisao i kako se na jednom plakatu, kojim se reklamirao koncert posjetiocima, između ostalog, zabranjivalo nositi žuto ili plavo.