Njemačka / Od posljedica vatrometa poginule dvije, tri osobe povrijeđene

0
1049
blank
Foto: Ilustracija

Tokom proslave Nove godine u Njemačkoj poginule su dvije osobe. Njemačka policija je saopćila da su od posljedica vatrometa poginule dvije osobe, dok su tri povrijeđene.

U gradu Gusow Platkow je poginuo 35-godišnji muškarac kada je aktivirao vatromet, a potom ga je direktno pogodilo pirotehničko sredstvo. U gradu Kleinmachnowu mladić star 19 godina preminuo je u bolnici od povrede glave koju je zadobio kada je aktivirao pirotehničku napravu domaće izrade.

U Flecken-Zechlinu je teško povrijeđen jedanaestogodišnjak kada ga je u lice pogodilo pirotehničko sredstvo, dok je u Thuringenu u predjelu očiju povrijeđen 14-godišnjak nakon što ga je tokom vatrometa pogodilo pirotehničko sredstvo.

U gradu Salzgitter je povrijeđena djevojka migrantskog porijekla nakon što je zadobila udarac u predjelu grudnog koša. Podvrgnuta je medicinskom zahvatu nakon čega je njeno zdravstveno stanje stabilizirano. U vezi s incidentom su privedene tri osobe.

U pojedinim gradovima Njemačke su zabilježeni i slučajevi seksualnog uznemiravanja. Policija je u Kelnu je registrovala 9 slučajeva seksualnog maltretiranja, u Berlinu deset, dok su slučajevi seksualnog uznemiravanja zabilježeni i u Hamburgu i Minhenu.