Njemačka TV reporterka se uoči javljanja uživo mazala blatom pa se hvalila da pomaže u čišćenju

0
417
blank

Njemačka TV novinarka dobila je otkaz nakon što je snimljena kako se namjerno prlja blatom prije izvještavanja iz grada pogođenog polavom, piše Daily Mail.

Susanna Ohlen (39) namazala se blatom kako bi prodala priču da je pomagala u naporima čišćenja u njemačkom gradu Bad Munstereifelu koji je teško nastradao u poplavama koje su u Njemačkoj odnijele 128 života.

RTL.de objavio je članak naslova ‘Čišćenje nakon poplave: Reporterka RTL-a pomaže u raščišćavanju Bad Munstereifela’.

Emitirani prilog:

No, slučajni prolaznik snimio je Susannu Ohlen kako se prije javljanja uživo maže blatom i taj video objavio na društvenim mrežama.

TV kuća izvinila se zbog poteza svoje novinarke: “Pristup naše reporterke u kontradikciji je s našim principima i standardima. Zbog toga smo novinarki dali otkaz čim smo čuli što je učinila”, prenosi Jutarnji list.

Inkriminirajuća snimka prikazuje Ohlen u plavoj košulji, šeširu i čizmama, kako se saginje i uzima nešto blata kojim onda maže svoju odjeću kako bi izgledalo da je doista pomagala u raščišćavanju nereda koji je napravila poplava.

Nakon što je tako “uredila” svoju odjeću, novinarka blatom maže i lice.

Inkriminirajući snimak:

Na snimku se čuje i kako se svjedoci njezinog čina smiju iz pozadine nakon čega se ona ponovno okreće prema svojem snimatelju.

Ohlen je radila na RTL-u od 2008. godine i vodila je emisije poput Dobro večer RTL, Dobro jutro Njemačka i Point 12, među ostalima.

Najmanje 173 osobe poginule su u Njemačkoj u stravičnim poplavama, koje su pogodile neka područja sa najviše kiše viđene u više od 100 godina. Njemački zvaničnici izjavili su u četvrtak da se plaše da 158 ljudi koji se još uvijek vode kao nestali možda nikada neće biti pronađeno.