Njemački policajci ubili rastrojenog Hrvata: Išao prema njima s nožem u ruci, govorio da je Isus

0
333
blank
Foto.: Ilustracija/dpa

U petak je u njemačkom gradu Mosbachu došlo do incidenta u kojem je policija bila prisiljena ustrijeliti rastrojenog Hrvata Roberta B., javlja Bild.

Taj list javlja kako je Robert B. (46) u mentalno neubrojivom stanju naoružan nožem stigao pred kuću svoje bivše partnerice i njihove djece.

Na lice mjesta uskoro su došli policajci, koji su ga ustrijelili jer je, kako tvrde, krenuo prema njima s nožem u ruci. Susjeda Gulber D. (68), koja je poznavala Roberta i njegovu porodicu, vidjela je što se dogodilo.

“Taman sam se vraćala kući s posla. Sišla sam s autobusa kad sam vidjela Roberta. Imao je nož u desnoj ruci. Obje je ruke ispružio prema gore i izgovarao je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala ga smiriti, ali on me uopće nije slušao”, rekla je za Bild.

“Nije bio pri sebi. Govorio je ‘meni se ništa ne može dogoditi. Ja sam Isus’. Bilo me je strah da ne učini nešto nažao bivšoj supruzi i djeci. Bio je jako ljut na nju. Tada sam nazvala policiju”, ispričala je susjeda njemačkom listu.

Kad je policija došla na lice mjesta, pokušali su ga zaustaviti suzavcem. No, on je nastavio hodati prema policajcima držeći ruke nad glavom, pri čemu mu je u desnoj ruci bio nož.

Jedan policajac je u konačnici ispalio više metaka u Roberta. Iako su ga policajci i radnici Hitne pokušali oživjeti, umro je na licu mjesta.

Bild navodi kako je Robert, prema tvrdnjama susjeda, patio od šizofrenije. I njegova bivša partnerica bila je mentalno bolesna. Upoznali su se na psihijatriji te su prvotno živjeli skupa, ali ne bez problema i učestalih svađa. Dobili su dvoje djece, a nakon dvije godine veze su se razdvojili.

Robert se preselio u kuću preko puta, a sud mu je dozvolio da jednom u dva tjedna vidi djecu.

“Najgore od svega je što je njegovo dvoje djece sve vidjelo. Povukli su zastore na balkonskom prozoru i gledali što se događa vani. Otac im je umro pred očima”, rekla je susjeda za Bild.