PREDSJEDNICE ZEMLJE SA NULTOM STOPOM KORUPCIJE: Svako jutro klanja sabah u džamiji, pa razgovara sa sugrađanima

0
2757
blank

Halimah Yacob predsjendica je Singapura sa 300 milijardi dolara godišnjeg nacionalnog dohotka. Ona predstavlja miliona ljudi sa najmoćnijim pasošem na svijetu. Dohodak po glavi stanovnika 85. 000 dolara godišnje. Približno 7.000 dolara mjesečno. Udata je za Malezijca porijeklom iz Jemena. Živjela je u garsonjeri s mužem nakon što su završili fakultet.

“Narodu sam Božiji sluga i bojim se Boga. Ko želi sa mnom raditi na dobrobit naroda i države Singapura bit ću mu sestra. Moja je briga kako podići životni standard Singapurčana i drugo me ništa ne zanima”, izjavila je u jednom intervjuu.

Dostugnuća i uspjesi Halimah Yacob

Prihod Singapura je povećan za 2 biliona dolara. Prihod jednog Singapurčanina porastao je na 85.000 dolara godišnje. Singapurski pasoš postao je najcjenjeni na svijetu. Stopa nezaposlenosti se svela na svega 1%. Izgrađeno je skoro 10 hiljada giganstkih projekata.

Stopa korupcije u zemlji je sada 0%. Svi porezi na singapurske proizvode su otpisani. Povećanje nacionalnog dohotka za 5 triliona suficita. Ona svakodnevno klanja sabah u gradskoj džamiji glavnog grada, a nakon molitve razgovara sa svojim sugrađanima.

Obanaša funkciju predsjednice države od 2017. godine i uživa veliki ugled i povjerenje naroda.