Putinov potrčko se predomislio: Ne povlačim se s funkcije

0
684
blank
Foto: EPA-EFE

Iako je lider Čečenije Ramzan Kadirov prije nekoliko dana izjavio kako je vrijeme da se povuče s funkcije i ode na neograničen odmor, čini se kako ćemo ovog zvaničnika još neki period gledati na funkciji.

U novom obraćanju putem zvaničnog Telegram kanala, Kadirov je izjavio kako se posljednjih dana mnogo govorilo o njegovoj ostavci te da zbog toga želi pojasniti određene stvari.

“Rekli su mi da sam na funkciji 15 godina i da sam, među šefovima regija, najduže na vlasti. Mislio sam da je to puno. Kasnije sam saznao da nisam baš toliko dugovječan i da je prethodni rekord 27 godina. Sada sam odlučio da idem na obaranje trenutnog rekorda”, rekao je Kadirov.

Naglasio je kako nema pravo tek tako otići s vlasti.

“Narod mi je povjerio vođenje Čečenije. Opravdati njihovo povjerenje je moja sveta dužnost. Mogu da odem samo ako pitam narod i predsjednika Rusije. Zbog toga, razgovor o neograničenom odsustvu ostavljamo za budućnost. Sada ne želim ni godišnji odmor”, poručio je čečenski vođa.

Nakon toga, Kadirov se osvrnuo i na rat u Ukrajini.

“Već sam rekao da u ovom ključnom trenutku, kada se naša zemlja bori s globalnim satanizmom u Donbasu, ni regionalne vlasti ni vojno osoblje ne mogu ići na odmor. Zapravo, odlične vijesti već stižu iz pravca Donjecka. Naše trupe zauzimaju nove teritorije. Obećao sam vam dobre vijesti, uskoro ćete ih dobiti”, poručio je Kadirov.