Sinovi Ramzana Kadirova posjetili Donbas, prikazani u punoj ratnoj opremi

0
320
blank
Screenshot

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov objavio je kako su njegovi sinovi Ahmat (16), Eli (15) i Adam (14) posjetili regiju Donbasa gdje su boravili zajedno s ministricom kulture Čečenije Aišom Kadirovom.

U videu koji je Kadirov objavio na zvaničnom kanalu, njegovi sinovi prikazani su u punoj ratnoj opremi, a Kadirov je objasnio kako su oni tokom posjete razgovarali s komandantom čečenskih snaga koje pokrivaju područje Mariupolja.

“Unuci prvog predsjednika Čečenske Republike Ahmata-hadži Kadirova, zajedno s mojim dragim nećakinjama i braćom posjetili su punktove gdje borave čečenski borci u oblasti sjeveroistočnog vojnog okruga Donbasa. Čečensku delegaciju predvodi ministrica kulture Aiša Kadirova”, rekao je Kadirov.

Kadirov je pojasnio i kako su njegovi sinovi razgovarali i s čečenskim vojnicima u Ukrajini.

“Unuci Ahmata Kadirova izrazili su iskrenu zahvalnost vojnicima na njihovoj hrabrosti i odanosti predsjedniku Rusije. Vojnici su govorili o njihovom uspjehu u izvršavanju zadataka. Izražavam iskrenu zahvalnost mojoj voljenoj mami na njenom senzibilnom odnosu prema vojnicima otadžbine. Neka je Svevišnji nagradi za njenu dobrotu”, poručio je Kadirov.

Podsjetimo, Kadirov je još početkom oktobra izjavio kako planira poslati sve maloljetne sinove da se bore u Ukrajini.

“Vrijeme da se dokažu u pravoj borbi i ja samo mogu pozdraviti tu njihovu želju. Uskoro će ići na liniju fronta i bit će na najtežim linijama kontakta”, rekao je Kadirov.

Za sada, njegovi sinovi se u Ukrajini drže sigurnih područja, daleko od linije fronta i uz velike mjere obezbjeđenja.