Tortura / Izraelske snage oskrnavile džamiju: Ušli su u obući “tražeći djecu”

0
658
blank
Foto: Reuters / Ilustracija

Izraelske snage u četvrtak navečer napale su predgrađe al-Issawiya u Istočnom Jerusalemu, oskrnavile džamiju i ispalile suzavac na palestinske stanovnike tog grada.

Lokalni izvori rekli su WAFA-i da su brojni teško naoružani izraelski vojnici oskrnavili džamiju ušavši u nju u cipelama, pod izgovorom “traženja djece”, prenose lokalni mediji.

Ranije u četvrtak popodne izraelske snage su uhapsile Palestinca u centru grada, kao i jednog osmogodišnjaka. Uz to, izraelske trupe postavile su blokadu na put u blizini kuće umrlog Palestinca i započele pretragu automobila i ispitivale stanovnike. Al-Issawiya je jedno od naselja koje je podvrgnuti kontinuiranoj kampanji uznemiravanja i hapšenja palestinskih stanovnika, jer je označen kao područje židovske kolonizacije.

Ovu politiku uznemiravanja nedavno je otkrila snimka koja je procurila iz izraelske policije u Jerusalemu na kojoj su službenici priznali da maltretiraju stanovnike al-Issawiye bez ikakvog razloga, samo da bi stanovnicima stvorili probleme.

Izvor: Faktor