U Bugarskoj zaplijenjen falsifikovani pasoš glumca Sylvestera Stallonea

0
573
blank
Foto: Tužilaštvo

Bugarske su vlasti razbile grupu koja se bavila falsifikovanjem dokumenata i novčanica. Među zaplijenjenom robom našao se i falsifikovani pasoš američkog glumca Sylvestera Stallonea.

Tužioci su u petak optužili četvoricu Bugara osumnjičenih za pripadnost grupi za izradu i distribuciju lažnih bugarskih dokumenata i falsifikovanih novčanica, američkog dolara i eura.

Njih četvero je uhapšeno nakon što su pronađene mašine za štampanje i oprema za proizvodnju falsifikovanih novčanica i dokumenata, nakon pretresa na 30 lokacija širom Bugarske u zajedničkoj operaciji s Europolom i američkom tajnom službom.

Tokom pretresa u stanu u južnom gradu Plovdivu, policija je zaplijenila velike količine visokokvalitetnih lažnih novčanica u eurima i dolarima, kao i lažne bugarske lične karte i vozačke dozvole.

“Policajci su također zaplijenili bugarski pasoš sa fotografijom poznatog američkog glumca, koja je korištena kao uzorak kako bi se klijentima pokazao visok kvalitet njihovih proizvoda”, rekli su tožioci u izjavi.