U Njemačkoj zabranjen ulazak u javni prijevoz ljudima koji odbijaju nositi maske

0
715
blank
Foto: EPA-EFE

Njemačke željeznice (Deutsche Bahn DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korištenja njihovih prijevoznih sredstava osobama koje su odbijale nositi zaštitne maske, prenose njemački mediji u nedjelju.

“DB je izrekao zabranu prometovanja svojim sredstvima za više od deset osoba zbog višestrukog odbijanja nošenja zaštitnih maski”, rekla je glasnogovornica koncerna za dnevnik Welt am Sonntag, piše Hina.

Tim osobama u sljedećih šest mjeseci zabranjeno je koristiti prijevozna sredstva DB-a, kako u međugradskom tako i u lokalnom saobraćaju, a također im je zabranjeno ulaziti na željezničke stanice širom zemlje.

Kod većeg dijela osoba kojima je izrečena zabrana prijevoza radi se o pripadnicima scene koja negira postojanja pandemije koronavirusa.

Oni su u decembru na društvene mreže postavili video u kojem se bez zaštitne maske kreću jednim vagonom DB-a i pritom napadaju putnike s maskama.

U slučaju nepoštovanja izrečene zabrane DB se sprema podnijeti kaznenu prijavu zbog ometanja privatnog posjeda.

U Njemačkoj se od uvođenja prvih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa prošlog proljeća razvila i scena Querdenker (u slobodnom prijevodu: oni koji razmišljaju izvan uobičajenih okvira), koju čine ljudi koji se protive mjerama i na protestima redovno negiraju postojanje pandemije.