Velika akcija srpske i španske policije: “Pala” kriminalna grupa koju je organizovao Sandžaklija!

0
3815
blank
Foto: MUP

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i više evropskih policija, nakon višemjesečne istrage, u Španiji i Srbiji uhapšeno je 27 osoba, osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima. Među uhapšenima je 14 državljana Republike Srbije, na čelu sa vođom grupe Senadom Trbovićem, zvanim Čengija.

U Španiji su uhapšeni vođa grupe Senad Trbović zvani Čengija (52), rodom iz Priboja, ali već dugo živi u Španiji. Uhapšen je i njegov rođeni brat Rešad Trbović zvani Orhan.

Oni su “mozak” kriminalne grupe. Iznajmljivali su vile na periferiji Barselone i u njima pravili laboratorije u kojima su proizvodili marihuanu (skank).

blank
Foto: MUP

Tokom prethodnih mjeseci od ove kriminalne grupe oduzeto je 330 kilograma marihuane čija se vrijednost procjenjuje na oko 1.650.000 eura.

Drogu su prodavali po zapadnoj Evropi, tako što su potkupljivali vozače kamiona koji su inače prevozili legalnu robu, između ostalog i igračke.

Prevozili su manje pakete po turi, do 50 kilograma. U višemjesečnoj akciji zaplijenjeno im je 300 kilograma droge koju su prodavali za 5.000 eura po kilu, dakle ukupne vrijednosti 1.650.000 eura.

Među uhapšenima su i Ranko Krivokapić Dikson i Radovan Jelušić, inače članovi nikšićkog kriminalnog klana.

blank
Foto: MUP

Riječ je kvartaškom klanu na čijem čelu se, prema ranijim pisanjima crnogorskih medija, nalaze Nikšićanin Radomir Baćović (43), zvani Boban, i Ranko Radošević (46), zvani Ranko Eskobar iz Podgorice.

Intersantno je bilo pominjanje Radoševićevog imena na suđenju pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću. Naime, tokom suočavanja sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, Šarić je izjavio da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

Ostali uhapšeni su unajmljena radna snaga koja je radila u laboratorijama u Španiji.