Ljajić: Laž je da idem u ambasadore

0
120
Foto: Zorana Jevric

Ministar Rasim Ljajić demantovao je danas navode u jednom tabloidu da se sprema da poslije izbora preuzme funkciju ambasadora u Turskoj kao “gnusnu laž”, za koju vjeruje da je sračunata na njegovu diskreditaciju u javnosti, nepunih mjesec dana pred izbore.

“Malo je reći da je ovo najobičniji fake news, jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a vijest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone”, navodi Ljajić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Koliko je tekst neprofesionalan i zlonamjeran, govori, kako ističe, i činjenica da su od cijele njegove izjave, kojom je negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dvije-tri riječi.

“O ambasadotrskoj funkciji nikada ni razmišljao nisam, jer mislim da taj posao ne bih dobro radio, a kamoli da sam o tome sa nekim razgovarao, jer to nije u domenu mog interesovanja”, kaže ministar Ljajić i dodaje da zbog toga ni poslije ovih izbora, ni posle bilo kojih izbora, neće biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

S druge strane, i kada bi dobio eventaulno neku takvu ponudu, nikada je ne bi prihvatio:

“To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam. To bi bio čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva”, ističe ministar.

“Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora”, kaže Ljajić i dodaje da je od objave ove vijesti prinuđen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine.

“U ovom trenutku jedino sam fokusiran na rad u ministarstvu, jačanju stranačke infrastrukture i kampanju za izbore, jer želim da dam puni doprinos pobedi koalicije ‘Aleksandar Vučić – Za našu decu’, na čijoj listi se nalaze kandidati Socijaldemokratske partije Srbije”, poručuje Ljajić.

Izvor: Tanjug