Muhamed Max Đerlek dobitnik nagrade Ahmed Vali

0
966
Foto: Anadolija

Umjetnik i karikaturista Muhamed Max Đerlek ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade “Ahmed Vali” koju Kulturni centar Novi Pazar dodjeljuje za poseban doprinos kulturi, nauci i umjetnosti, javila je RTV Novi Pazar..

Žiri u sastavu književnik Enes Halilović, historičarka umjetnosti Svetlana Čeković i urednica programa galerije MMC Amra Hodžić Jejna donijeli su odluku da ovogodišnji dobirtnik prestižne nagrade “Ahmed Vali” bude umjetnik, karikaturista i dizajner Muhamed Max Đerlek, za doprinos u 2017. godini ali i zveukupan doprinos umjetnosti, kulturi tokom cjelokupnog stvaralačkog rada.

Skoro četiri decenije je Muhamed Max Đerlek je prisutan na likovnoj sceni.

“Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja iz oblasti karikature, između ostalih i Zlatnog Pjera, nagrade za karikaturu. U prethodnoj godini, originalan i sa novim izrazom, dobitnik je tri nagrade za karikaturu na međunarodnim festivalima “Golden Helmet”, Kruševac, “Animal” Planet, Beograd i “Aydin Dogan”, Istanbul”, stoji između ostalog u obrazloženju žirija.

Svečano uručenje nagrade laureatu biće održano u petak, 12. januara u galeriji Multimedijalnog centra sa početkom u 19:00 časova.