Novi napad na Bošnjake u Prijepolju od strane srpske ekstremističke grupe

0
460
Foto: A.Rovačanin/PP Media

Za petočlanu grupu turista, među kojima je bilo i dvoje njemačkih državljana, izletnički dan na Sopotničkim vodopadima, prije dva dana, pretvorio se u trajno ružnu uspomenu. Njih su pretukla dvojica Prijepoljaca, koje je policija identifikovala, a imaju 22 i 24 godine.

Četiri žene i jedan muškarac nisu ni slutili da će, dok su sjedeli na ćebetu i uživali u prirodnim ljepotama, na bilo koji način privući pažnju obesnih mladića.

“Momak koji je kružio oko nas, telefonom kao pričajući, samo je u jednom momentu kleknuo na ćebad i počeo vulgarno da se ponaša prema gospođama, dotičnim koje su bile sa mnom. Ja sam onda ušao u priču da to kažem, da to nije lepo, takav nastup. Pa kaže: Nisam ja nikog povrijedio. Nisi ti povrijedio, ali nije lijepo tako, to su žene u godinama i mi smo došli da odmorimo”, prepričava događaj Sulejman Kordić, žrtva napada.

Policija je ubrzo identifikovala napadače, od 22 i 24 godine.

Foto: A.Rovačanin/PP Media

Šezdesetdvogodišnjem Sulejmanu polomljena su rebra, a lahke tjelesne povrede nanijete su ženama, među kojima su i dvije njemačke državljanke. O napadu su izvijestile i Ambasadu u Beogradu.

“Na tako lijepom mjestu đe su bila i djeca oko nas. Moglo se i dijete neko povrijediti, a ne što su nas četiri žene i mog tetka tu. To je za mene strašno bilo. I juče sam još dobila paničan napad kroz to”, žali se Osmana Hasečić iz Berlina.

Portparolka tužilaštva u Prijepolju je navela da rade na prikupljanju relevantnih obavještenja u cilju utvrđivanja postojanja eventualne krivične odgovornosti lica za krivična djela za koje je ovlašćen javni tužilac.

Nezvanično, dvojica mladih Prijepoljaca poznati su po nasilničkom ponašanju, zbog čega mnogi strahuju i javno da progovore.

Država ima sve mehanizme da zaštiti građane i primjeni zakon na opasne pojedince, ali to država ne čini iako ekstremna srpska nacionalistička grupa iz naselja Zalug ima niz sličnih napada na Bošnjake u Prijepolju.

Izvor: Sandzacke.rs/RTS/PP Media