Odbojkaš Irfan Hamzagić očekuje uspješnu sezonu u Bundesligi

0
193
Foto: Facebook

Povremeni odbojkaški reprezentativac Srbije Irfan Hamzagić rekao je danas da je bio zadovoljan prethodnom sezonom u francuskom Kanu, ali da je odlučio da sljedeću godinu provede u Eltmanu, u Njemačkoj.

“U Francuskoj sam igrao odličnu ligu, ali dogovorio sam se sa čelnicima Eltmana, koji imaju velika očekivanja od debitantske sezone u Bundesligi. Osim mene, angažovali su i pojačanja iz Brazila, Francuske, Poljske, Holandije, Slovačke i Austrije”, rekao je Hamzagić.

Dvadesetsedmogodišnji Hamzagić, koji igra na poziciji korektora, priključiće se novim klupskim drugovima krajem sedmice.

“Neće biti lako, ali nadam se uspješnoj sezoni. Iako je francuska liga za nijansu kvalitetnija, sve bolje je i elitno takmičenje u Njemačkoj”, ocijenio je Hamzagić.

On je najveći dio karijere proveo u Novom Pazaru, a osim u Kanu igrao je i u turskom Torul Genčliku iz Gumušana, podgoričkoj Budućnosti i Budvi.

“Pričao sam sa predsjednikom pazarskog superligaša (Denisom Mavrićem) i novom upravom. Želim, ipak, da što duže ostanem na evropskoj sceni, gdje je odbojka na malo većem nivou u odnosu na našu ligu. Ima vremena da se jednog dana vratim”, zaključio je Hamzagić.

Izvor: Radiostoplus.com