Rožajac prijeti da će zaklati Dritana Abazovića

0
927
Screenshot/rtcg.me

Crna Gora je zatražila pomoć Interpola zbog prijetnji preko društvenih mreža Dritanu Abazoviću, lideru Ujedinjenje reformske akcije.

Crnogorska policija identifikovala je Rožajca R.Š. koji je preko Facebooka prijetio Dritanu Abazoviću, lideru Građanskog pokreta URA. Pošto R.Š ne živi u Crnoj Gori zatražena je pomoć Interpola, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u policiji.

“Po izjavi bliskog srodnika R.Š. koja je uzeta na zapisnik, on ne živi u Crnoj Gori, već u Švedskoj, pa je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju prosleđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu, kojima su tražene određene provere za ovo lice“, stoji u odgovoru Uprave policije.

U komentarima na Facebook profilu R.Š. je, kako se sumnja, 10. septembra poručio Abazoviću da će biti zaklan ukoliko nastavi “družbu”, odnosno pregovore i saradnju sa ‘četnicima’.

Uprava policija je precizirala da predmet vodi policija u Ulcinju i da je o svemu upoznato ulcinjsko tužilaštvo, te da su dalje radnje u toku.

“Sa preduzetim aktivnostima je upoznat oštećeni Abazović, koji je izjavio da se ne oseća ugroženo u odnosu na ove pretnje“, navodi UP.

Zbog niza pretnji, URA je 3. septembra zatražila hitnu procjenu bezbjednosti lidera Dritana Abazovića i njegove imovine od crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprave policije.

Izvor: Radio Slobodna Evropa